Fujifilm X-S10 için v2.00 Yazılım Güncellemesi Haziran Sonunda Geliyor1 dakika

Yaklaşık okuma süresi: 2 dakika

Fujifilm, en yeni orta seviye fotoğraf makinesi X-S10 için yeni bir yazılım güncellemesi Haziran sonunda yayınlanacak. Bu güncelleme ile X-S10, bilgisayara bağlı çekim (tethered) ve gimbal üzerinden usb kullanılarak yönetilebilme desteğine kavuşuyor. Aynı zamanda, istenmeyen ayar değişikliklerini engellemek de artık mümkün.

Gelin, şimdi detaylara bakalım.

  1. Bilgisayara bağlı çekim desteği
    Yeni yazılım güncellemesiyle X-S10 artık “Capture One (Fujifilm, Capture One ile olan uyumluluk bilgisinin Capture One’ın web sitesinden kontrol edilmesini önermiş)”, “Adobe Photoshop Ligtroom için bağlı çekim eklentisi” veya “Fujifilm X Acquire” gibi yazılımlarla bilgisayara bağlı olarak çekim yapabilir duruma geliyor. Bu özellik, hem USB bağlantısı üzerinden, hem de Wi-Fi ağı üzerinden kullanılabiliyor.
  2. Gimbal üzerinden USB bağlantıyla uzaktan kumanda edilebilme desteği
    X-S10 güncellemenin ardından uyumlu bir gimbal ile kullanıldığında, video için pozlama ayarlarının (enstantane, diyafram, ISO ve pozlama telafisi) ve manuel odaklamanın gimbal üzerinden doğrudan yapılmasına izin veriyor. Fujifilm’in sitesinde yazdığına göre ZHIYUN, yeni X-S10 yazılımıyla ile uyumlu ürünler sunma niyetini belirtmiş.
  3. Ayar düğmelerinin kilitlenmesi
    Yeni yazılım, ayarlar menüsünde makinenin düğmeleri için bir kilit ayarı ekliyor. Bu sayede, kimi ayarların istemsizce değişmesinin de önüne geçmiş olunuyor.

Bu bilgileri aldığım basın bültenine buradan, yayınlandıktan sonra da yazılım güncellemesine buradan ulaşabilirsiniz.

Eğer X-S10 kullanıyorsanız, işinize yarayacağına inandığım değişiklikler bunlar olacak. Özellikle 3. madde muhtemelen birçok hatayı engellemeye yarayacaktır. Siz de bu konudaki düşüncelerinizi yorumlara bırakabilirsiniz.

1 thoughts on “Fujifilm X-S10 için v2.00 Yazılım Güncellemesi Haziran Sonunda Geliyor<span class="wtr-time-wrap after-title"><span class="wtr-time-number">1</span> dakika</span>”

  1. Geri bildirim: GFX100, GFX100S, X-S10, X-T3, X-T200, X-A7 için yeni yazılım güncellemeleri – FujiXBlog

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir